Uppvidinge Tidning » 24 mars, 2016

Dagsarkiv: 24 mars, 2016

UT TIPSAR!

Klassisk lunchsmörgås till påsk

Publicerad av:

Klassisk ägg- och sillsmörgås. (Foto Uppvidinge Tidning)

Klassisk ägg- och sillsmörgås. (Foto Uppvidinge Tidning)

En klassisk ägg- och sillsmörgås till lunch är helt klart underskattat – lika snabbt och enkelt som gott. Välj ett grovt rågbröd, mjukkokt ägg och god löksill. Servera med ett gott glas öl! Välj alkoholfritt öl eller lättöl om du ska köra bil.

Gör så här: Tag fram en skiva danskt rågbröd, smöra, koka ägg 7-8 minuter eller till ägget är mjukkokt men inte alltför rinnande. Låt svalna i kallt vatten, skala och hacka eller skiva äggen. Lägg på smörgåsen och toppa med riktigt god löksill. Har gräslöken börjat komma upp i landet kan du klippa lite gräslök över.