Nu när solen och vårvärmen äntligen är här kan det sitta fint med fika och lunch utomhus. Ta med dig äggsmörgås och kaffe ut i skogen eller sätt dig i trädgården med en fräsch och mättande sallad.
Ingredienser:
1 stor tomat
5 cm gurka
1 dl röda kidneybönor, kokta
1 avocado
2 msk skivad eller hackad rödlök/purjolök
2 msk hackad dill
1 dl keso
0.5 citron
Salt och (svart)peppar
Gör så här: Hacka tomat och gurka, skölj kokta kidneybönor i kallt vatten och låt rinna av, skala och skär avokadon i bitar samt hacka dill och lök. Blanda grönsaker och bönor i en skål, pressa lite citronsaft över och salta och peppra. Blanda i keson och dillen och smaka eventuellt av med mer citron, salt och peppar.
Servera på rostat bröd eller som lunchsallad med ett gott bröd vid sidan om. Passar även bra som bufférätt men ska den stå framme ett tag bör du ta bort avocadon, då den lätt mörknar och kan påverka salladen utseendemässigt.