En fräsch sallad med färska räkor och vitlöksbröd funkar lika bra som förrätt, lunch och middag. Anpassa storleken och tillbehören efter tillfälle och hungersgrad. En krispig romanasallad, goda körsbärstomater i halvor eller kvartar, gurka, skivad rödlök och sockerärtor bildar en bra salladsgrund. Lägg sedan på rikligt med färska, skalade räkor och servera med en god dressing (blanda creme fraiche och majonnäs, tillsätt dijonsenap och smaka av med salt och peppar) eller senapsvinägrett (blanda rapsolja och vitvinsvinäger till en klassisk vinägrett, tillsätt senap och smaka av med salt och peppar). Gör dressingen i god tid innan så smakerna hinner utvecklas. Smörstekt bröd, vitlöksbröd i ugnen, rostat vitt bröd eller en god surdegsbaguette med smör är också gott till.
Relaterade inlägg
-
LÄS SENASTE NUMRET
Publicerad av: Louise
Nytt år med Uppvidinge Tidning
Publicerad av: Louise
Tävla & Vinn med UT
Publicerad av: Louise
Boktips i Uppvidinge Tidning
Publicerad av: Louise
-
Dags att njuta av naturen
Publicerad av: Louise
Ormar och fästingar
Publicerad av: Louise
Blomstrande tips
Publicerad av: Louise
Semestra med husbil
Publicerad av: Louise